Sök

Frukostseminarium om jämställdhet - INSTÄLLT

Betr frukostseminarium den 4 maj

Vi har nåtts av den tragiska informationen att en av talarna på vårt frukostseminarium den 4 maj, Lars Bergqvist hastigt har avlidit.

Vi beklagar sorgen och våra tankar går först och främst till Lars familj och hans anhöriga.

Vi har beslutat att flytta fram det frukostmöte som Lars var inplanerad att medverka i och ber att få återkomma med nytt datum längre fram.

Lars Bergqvist var en stor förebild för hela vår bransch och hans arbete inom jämställdhet har satt ett bestående avtryck som alltid kommer att finnas med oss.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Välkommen till World Trade Center 4 maj

På BTH Bygg vill vi vara med och utveckla branschen. Det gör vi bland annat genom att bjuda in till olika frukostseminarium där vi fokuserar på aktuella ämnen. Den här gången bjuder vi in till frukostseminarium om mångfald.

Varmt välkommen den 4 maj då vi har förmånen att lyssna till Peter Svensson från Huskurage och Lars Bergqvist f d ordförande i Byggcheferna.

"ALLA TJÄNAR PÅ EN JÄMSTÄLLD BYGGBRANSCH"  


 

NÄR: 4 MAJ

Frukost serveras från kl 07.15.
Programmet startar kl 08.00 och avslutas kl 09.30

VAR: World Trade Center - ingång via Kungsbron 1


 

 

 

PETER SVENSSON  - NORMER OCH VÄRDERINGAR

Peter är djupt engagerad i rättvisefrågor och våra normer och värderingar kring jämställdhet. Vad är det som driver oss?  Vilka är de normer och värderingar som styr vårt beteende? Hur bryter vi invanda mönster? Peter har under de senaste 17 åren arbetat med våldsprevention.  Han föreläser bland annat om normbrytande arbete samt machokulturen.  

 

LARS BERGQVIST - FÖRETAGEN MÅSTE VISA VAR GRÄNSERNA GÅR

Hur många på ditt jobb är kvinnor? Bedöms killar och tjejer på lika villkor? Hur är synen på homosexualitet? Kan du med handen på hjärtat säga att alla människor – oavsett kön, läggning, hudfärg eller ursprung – känner sig lika välkomna på din arbetsplats?  

Lars är f d ordförande i Byggcheferna efter över 20 år. Han är också central representant i NCC koncernen för Ledarna. Under hans period i Byggcheferna har föreningen satsat på mångfaldsfrågorna vid ett antal tillfällen genom åren. Efter en undersökning bland kvinnliga chefer inom bygg förstod föreningen allvaret i frågan och påbörjade då en stor satsning tillsammans med Byggnads under rubriken "Stoppa machokulturen". Lars föreläser idag på företag och skolor om hur vi har gjort och varför.

  - ANMÄLAN -

Anmäl dig senast den 27 april till event@bthbygg.se

 

 
Seminariet är kostnadsfritt.